Witamy, Gość
Listopad 24, 2017, 00:43:30
Aktualności: Nasz "Zakątek Pasjonatów" jest otwarty dla Gości przez całą dobę 8)

Jesteśmy również dostępni mobilnie na Facebooku :)

Zapraszamy do Naszej Społeczności na Google+ ;)

Jeśli zabrakło Wam motywacji - zapraszamy - "Oaza Pozytywnej Energii" :D :D :D 8)

©Nazwa "Zakątek Pasjonatów" powstała na potrzeby naszej Społeczności  i przynależnych stron.
Prosimy o uszanowanie praw autorskich

Autor Wątek: Potrawy rybne - smażone, pieczone, gotowane i na surowo  (Przeczytany 374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krzysztof

  • Administrator
  • Super Szperacz
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 171
    • Zakątek Pasjonatów
Potrawy rybne - smażone, pieczone, gotowane i na surowo
« dnia: Marzec 04, 2015, 00:48:16 »

Specjalnie dla Użytkowników oraz Gości zaczynamy nowy, apetyczny temat:

"Potrawy rybne - smażone, pieczone, gotowane i na surowo"

 :o  ;) 8)

Nototenia smażona - przepis na 5 tuszek

SKŁADNIKI:
5 tuszek mrożonej nototenii
1/3 szklanki oleju
sok z 1/2 cytryny
pieprz cytrynowy
sól
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:
Tuszki rozmrozić w temperaturze pokojowej.
Ponieważ ryby mają łuskę, więc należy oskrobać je,
rozciąć do końca brzuszki i dokładnie doczyścić.
Umyć tuszki pod bieżącą wodą, przełożyć do miski
i zalać mieszanką oleju, soku z cytryny i pieprzu cytrynowego.
Miskę zafoliować i odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie osączyć je z zalewy, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym,
posolić i obtoczyć w mące.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Rybka ma delikatne, białe, kruche mięso i jest bardzo smaczna.
Jeśli nie lubimy wyciągać ości podczas jedzenia, najlepiej odfiletować przed przyrządzeniem.
 
 8) Życzymy Smacznego  :D
Zapisane
8) Szperajcie, a znajdziecie :)
 

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
spamersko playlifegames humanwolf papc bestgame